HRNCOVAR

Bratislava, 26.9.2020

Aj túto jeseň sa stretli domovariči zo Slovenska a zahraničia, aby predstavili svoje nové pivá. Hodnotiaca komisia bola zložená z amatérskych a profesionálnych hodnotiteľov a vybrala najlepších v 5 kategóriách a celkového víťaza „Best of Show“. 

Živé Pivo ako partner akcie zabezpečí pre celkového víťaza možnosť navariť svoje výherné pivo v profesionálnom remeselnom pivovare ŽiWELL v Piešťanoch a zabezpečí jeho predaj vo vybraných slovenských craftbeer podnikoch.

Súťaž pre domovaričov piva

Základné informácie

Program podujatia:

09:30 – 11:00: Registrácia

12:00 – 17:00: Hodnotenie

17:00 – 18:00: Vyhodnotenie

18:00 – 21:00: Voľné diskusie

Kontakty:

0908 907 075, Zoltán Pulai

zoltan.pulai@brewhub.sk

Miestom konania akcie boli známe bratislavské podniky Žil Verne a Be Unorthodox Bar.

Pivo v 5 kategóriách bolo hodnotené podľa hodnotiacich hárkov BJCP.

Organizátorom domovaričskej súťaže je občianske združenie BREWHUB.

Súťažné kategórie

Súťažilo sa v 5 pivných kategóriách

Tmavý ležiak

Bohatá sladová chuť a tmavá farba sú základnými charakteristikami tohto štýlu. Komplexnosť a rôznorodosť pivu dodáva predovšetkým variabilná intenzita praženosti a chmeľovej horkosti.

Session American IPA

V popredí je jednoznačne pestrý, mnohokrát citrusový až tropický chmeľový charakter a s ním spojená horkosť. Tento dojem je ešte viac umocnený čistým chuťovým profilom zvyčajne so suchým alebo len jemne sladovým koncom. V session verzii je všetko prispôsobené nižšiemu obsahu alkoholu.

Saison

Pôvodom belgický štýl sa vyznačuje hlavne svojou suchou dochuťou spôsobenou vysokým prekvasením. Korenistý chuťový profil zvyčajne definujú kvasnice, ale môže byť doplnený prídavkami korenín v rozumnej miere a zvýraznený vačšou nasýtenosťou. Možnosť divokého kvasenia pridáva ďalšiu dimenziu v už beztak variabilnom štýle.

Rogenbier

Historické pivo svetlo oranžovej až medeno hnedej farby pôvodom z Nemecka často prirovnávané k dunkelweizenu. Základ chuťového dojmu pochádza z raže, ktorá vytvára v chuti špecifickú korenistosť. Stredné až vyššie telo je citeľné zo začiatku, potom už v chuti prevláda korenistosť doplnená charakterom kvasníc typických pre weizen pivá.

Gose

Svieže, ovocné, vysoko nasýtené a jemne kyslé pivo žiarivej žltej farby s prídavkom soli. Soľ by mala byť cítiť, avšak nemala by byť dominantným prvkom tohto historického pivného štýlu. Mierne až úplné zakalenie je spôsobené pšeničným sladom, typické pre štýl je aj použitie koriandru.

Pozri celý odsek

Tmavý ležiak

Bohatá sladová chuť a tmavá farba sú základnými charakteristikami tohto štýlu. Komplexnosť a rôznorodosť pivu dodáva predovšetkým variabilná intenzita praženosti a chmeľovej horkosti.

Session American IPA

V popredí je jednoznačne pestrý, mnohokrát citrusový až tropický chmeľový charakter a s ním spojená horkosť. Tento dojem je ešte viac umocnený čistým chuťovým profilom zvyčajne so suchým alebo len jemne sladovým koncom. V session verzii je všetko prispôsobené nižšiemu obsahu alkoholu.

Saison

Pôvodom belgický štýl sa vyznačuje hlavne svojou suchou dochuťou spôsobenou vysokým prekvasením. Korenistý chuťový profil zvyčajne definujú kvasnice, ale môže byť doplnený prídavkami korenín v rozumnej miere a zvýraznený vačšou nasýtenosťou. Možnosť divokého kvasenia pridáva ďalšiu dimenziu v už beztak variabilnom štýle.

Rogenbier

Historické pivo svetlo oranžovej až medeno hnedej farby pôvodom z Nemecka často prirovnávané k dunkelweizenu. Základ chuťového dojmu pochádza z raže, ktorá vytvára v chuti špecifickú korenistosť. Stredné až vyššie telo je citeľné zo začiatku, potom už v chuti prevláda korenistosť doplnená charakterom kvasníc typických pre weizen pivá.

Gose

Svieže, ovocné, vysoko nasýtené a jemne kyslé pivo žiarivej žltej farby s prídavkom soli. Soľ by mala byť cítiť, avšak nemala by byť dominantným prvkom tohto historického pivného štýlu. Mierne až úplné zakalenie je spôsobené pšeničným sladom, typické pre štýl je aj použitie koriandru.

Víťazi súťaže

Výsledky

Imrich Nogell

Ďzemovar a Pivotéka Beermalade

Peter Holčík

Remeselný pivovar Hellstork

Peter Bognár

Organizátor súťaže Biela Vrana

Peter Chňupa

Pivovar Komín

Ján Staškovič

Zakladateľ Živé Pivo a Pivotéka Trna va

Zľava na nákup

1. Vyber si pivný štýl,
2. Nakúp v našom e-shope
3. Zadaj kód kupónu „hrncovar2020“ (platnosť do 30.9.2020)
4. Získaj 5% zľavu

Vyhodnotenie Hrncovar Jeseň 2020

Sláva víťazom,
česť zúčastneným

Kompletné výsledky

Zdieľajte medzi známymi

Buďte informovaní

Nechajte nám e-mail

E-mailom vás budeme informovať o výsledkoch súťaže, profesionálnom varení výherného piva, jeho následnom predaji a iných novinkách zo sveta „craftbeer“.

Štatút súťaže

Súťažné vzorky bude možné odovzdať osobne v deň konania súťaže, no tento rok prinášame možnosť odovzdať vzorky už aj v predstihu.

Vzorky bude možné odovzdať osobne alebo zaslať poštou / kuriérom od 16.9.2020. V prípade, že chcete využiť túto možnosť, kontaktujte nás emailom na zoltan.pulai@brewhub.sk alebo telefonicky +421 908 907 075 pre dohodnutie detailov.

Adresa pre osobné odovzdanie vzoriek:
V pracovné dni 7:00 – 16:00
Einsteinova 24, Bratislava – Petržalka (budova Aupark Tower)

V pracovné dni po 17:00 a cez víkendy:
Saratovská 6, Bratislava – Dúbravka (parkovanie možné z Trhovej ulice)

Adresa pre zaslanie vzoriek poštou / kuriérom:
Zoltán Pulai, Saratovská 6, 84102 Bratislava
Mobil: +421 908 907 075

Pre záujemcov z Českej republiky máme taktiež dobrú správu, vzorky bude možné zaslať aj na adresu v Českej republike. Pre podrobnosti nás kontaktujte na vyššie uvedenej emailovej adrese.

Požiadavky pre súťažné vzorky:

Vzorky musia byť v minimálnom objeme 1L – poradíme si s akoukoľvek veľkosťou fliaš, ale doporučujeme aby bol objem rozdelený aspoň do 2 fliaš (napr. 3×0,33L, 2×0,5L, 2×0,75L).
Každý obal vzorky musí byť označený odnímatelným štítkom s registračným kódom sútažnej vzorky, Vašeho mena a názvom piva. Na obale nesmú byť iné trvalo pripevnené etikety alebo štítky.
Uzáver flaše nesmie byť označený

Účasťou v súťaži každý súťažiaci súhlasí s pravidlami a v prípade výhry dáva súhlas s realizáciou varenia piva v profesionálnom pivovare podľa plánu partnera Živé Pivo. Bližšie informácie budú zdieľané v krátkej dobe.

ZOBRAZIŤ